Güneşte kalınca D vitaminini oluk oluk depoluyor! Takviyeden bile daha güçlü

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiGünler kısalıp güneş ışığı azalınca, vücudun en önemli vitaminlerinden biri olan D vitamini üretimi de düşüyor. Bu durum yalnızca enerji kaybına yol açmıyor, aynı zamanda bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor ve ruh hâlini de olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlar özellikle kış aylarında D vitamini seviyesini artırmanın 5 kolay yolunu sıraladı.

Somon, sardalya, ringa ve alabalık gibi balıklar D vitamini açısından zengindir. Uzmanlar, özellikle kış aylarında bu balıklara sofralarda daha çok yer verilmesini öneriyor.

D vitamini için en doğal kaynak güneş. Öğle saatlerinde 5 ila 30 dakika boyunca yüz ve ellerin direkt olarak güneş ışığı alması, vücudun D vitamini üretimine katkı sağlıyor.

Mantarlar doğal olarak D vitamini içermez; ancak UV ışığına maruz kaldıklarında bu vitamini kazanırlar. Marketlerde ‘UV ile zenginleştirilmiş’ ibaresi taşıyan mantarları tüketmek önemli bir kaynak olabilir.

Süt, bitkisel sütler, yoğurt, kahvaltılık gevrekler veya portakal suyu gibi D vitamini ile desteklenmiş ürünler günlük ihtiyacın karşılanmasına yardımcı oluyor.

Yumurta sarısı küçük miktarlarda D vitamini sağlıyor. Özellikle D vitamini ile takviye edilmiş yumurtalar, kahvaltı sofralarında iyi bir destek olabilir.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”