Protein deposu dürüm! Nohutu biraz ezin, sindirim dostu lezzet dakikalar içinde hazır

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiDaha önce nohutla yapılan pek çok yemeği ve tarifi tatmış ve beğenmiş olabilirsiniz. Ancak beğenmediyseniz de nohutu sevdirecek ve lezzetiyle büyüleyecek bir tarifi sizin için haberimizde tüm püf noktalarıyla anlattık!

Nohut, dünya genelinde en çok tüketilen baklagiller arasında yer alır. Ayrıca içerdiği yüksek besin değeriyle birçok fayda sağlar. Orta Doğu, Akdeniz ve Güney Asya mutfaklarının vazgeçilmez bir parçası olan nohut, pek çok farklı tarifte kullanılır. Bu kez zengin besin değeriyle öne çıkan nohutu bambaşka bir tarifle soframıza taşıyacağız!

İyi bir bitkisel protein kaynağı olan nohut, lif içeriği yüksek ve sindirim sistemini önemli ölçüde düzenleyen bir besindir. 100 gramında 360 kcal enerji, 61 gram karbonhidrat, 19 gram protein ve 6 gram yağ bulunan nohut A, E, K ve B grubu vitaminleri ile demir, kalsiyum ve magnezyum mineralleri bakımından zengindir.

Faydalı ve etkili bir protein kaynağı olan nohutun dürüm halini hiç denediniz mi? Taze sebzelerle desteklenen, lezzeti ve tazeliği zirveye çıkaran bu tarif son derece kolay. Sos ve baharatları son aşamada eklemekse püf noktası. Bu sayede, aromasının korunması sağlanır. Lavaşı çok kalın veya sert kullanmamak da önemlidir. Dürümün kolay sarılmasını ve yumuşak olması mümkün olur. Peki ama bu leziz dürüm nasıl yapılır?

Nohutları bir gece önceden ıslatıp haşladıktan sonra hafifçe ezerek hem daha iyi baharatlanmalarını sağlayabilir hem de dürümün her yerine eşit ve etkili şekilde dağılmalarını kolaylaştırabilirsiniz. Nohutların çok sert ya da çok yumuşak olmaması önemlidir.

Kimyon, pul biber, karabiber ve sumak dürümünüzde mutlaka olmalıdır. Lezzeti artırmak için haşlanmış nohutları biraz zeytinyağında bu baharatlarla kavurmak harika bir sonuç almanızı sağlayabilir.

Lavaşı hafif ısıtarak yumuşatmayı ihmal etmeyin. İçine bolca yeşillik (maydanoz, taze soğan ya da dilediğiniz sebzeleri) ve soğan-sumak karışımı ekleyebilirsiniz. Yanına tahinli sos veya acı sos eklemek dürümü çok daha lezzetli hale getirir. İçindeki malzemeleri çok sıkıştırmadan dürümü sarabilirsiniz. Afiyet olsun.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”